Perfektná čokoládová poleva
Urobiť dokonalú čokoládovú ganache môže byť veľmi ťažké, pravda ak nepoznáte tajomstvo jej výroby. V skutočnosti sa však za touto mysterióznou polevou neskrýva nič zložité či náročné. Stačí poznať dobrú značku čokolády a smotany a ich správny pomer.
Pri poleve na tú mňam úžasnú čokoládovú tortu odporúčam zvoliť pomer čokolády a šľahačky 1:1. Poleva je saténovo jemná, no zároveň nestečie kompletne z koláča!
Na dokonalú čokoládovú náplň volíme pomer 1 1/2:1. Táto dobrota má roztierateľnú hustotu a je ideálna do torty z piškótového cesta.
Nakoniec, na vyrábanie populárnych truffles odporúčam zvoliť pomer 2:1. Ak chcete aby boli vaše originálne domáce pralinky dokonalé, určite ich nezabudnite obaliť v kokose, podrvených mandliach, alebo iných orieškoch.
Nakoniec pridávam aj video na inspiráciu.